Rengöring-kakelfog-badrumsstädning

Rengöring kakelfog badrumsstädning

Många tycker att det är besvärligt med rengöring kakelfog vid städningen. Kontinuerlig rengöring där man avkalkar och rengör kakelfogen är något som måste göras ofta för att man skall förhindra mögelsporer och mögeltillväxt.

Tips rengöring kakelfog

Finns många tips vid rengöring kakelfog. Anlita städfirma då får du Rut-avdrag på hela arbetskostnaden. Vill du städa själv så finns idag miljövänliga medel att använda för att klara av att rengöra dina fogar i badrummet. Kalkutsöndring varierar mycket på om du har kommunalt eller eget vatten. Vissa hushåll som har eget brunn med sämre kvalitèt på vattnet kan ha aggresivare vatten som påskyndar just mögeltillväxten. Så har du eget brunn så kan du göra gratis vattenanalys på nätet idag. Att veta hur det ligger till med vattnet är dessutom bra både för hälsan och även din hud. Att duscha eller bada i vatten av verklig dålig kvalitèt kan göra mycket skada både på badrummet och på dig som person. Så ta en gratis analys av vattnet så får du svar på det inom ett par dagar.

Olika sätt att avkalka badrummet

Det enklaste sättet att rengöra badrummet är att inhandla bra och effektiva kalkborttagningsmedel. Det finns idag många olika medel och även om det är miljövänliga alternativ så skall du använda skyddshandskar och skydda ansiktet och undvika att inandas detta. Sen kan du även blanda vanligt diskmedel i en spryflaska och innan du skall duscha så kan du spraya på väggarna så får du en skyddande hinna som gör att det blir svårare för möglet att fästa på kakelfogarna och kaklet. Använd gärna diskmedel som innehåller citron. Citron har en bra egenskap just för dessa ändamål.

Även golvet klinkerfogar kräver rengöring

Du har säkert sett att ifall klinkergolvet har ljusa fogar så är dessa grå efter ett par år. Detta har att göra med att fogarna är så porösa och suger åt sig allt från strumpor som är mörka och smuts som följer med in från övriga bostadsutrymmen. Ibland kan dessa behöva en rejäl genomgång också. Så håll ögonen även på golvet som är mer utsatt än väggarna just för smuts i fogarna.

Rengöring av badrum-Hur ofta bör man göra detta?

Rekommenderar att detta görs efter varje bad eller duschtillfälle för att kalken och möglet inte skall få chans att gro. I porösa fogar växer det lätt. Även om felaktigt silicon använts. I våtutrymmen så skall det vara våtrumssilicon som är speciellt anpassat för att förhindra mögeltillväxt. Vi städar badrum varje dag och önskar du att anlita oss för städningen så kan du kontakta oss. Vi ger dig gratis offert dygnet runt.

Jourstäd hjälper dig med allt inom städning.

Öppet dygnet runt!

Offert eller bokning kontakta oss!

info@jourstadsverige.se

0738-41 95 67