Hur skall man städa kylskåp

Hur skall man städa kylskåp

Hur skall man städa kylskåp undrar många kunder. Finna hos oss med mångårig erfarenhet massor av tips. Vi vill delge dig som kund vår långa erfarenhet. Vi vet att våra tips kan bidra till att du som kund får svar på dina frågor. Har vi inte svaren på frågorna, så tar vi såklart reda på svaren. Du som kund skall känna dig trygg i att anlita oss.

Städa kylskåp

Städa kylskåp är av stor vikt. Att ta ut det gamla o slänga allt ruttet med utgående datum. Många spar tyvärr sallad o annat gott. Kanske tänker de att de kan vara bra att ha i Corona tider? Smittan om det så beror på corona eller gamla saker spelar minde roll. Allt ruttet skall kastas och inte ätas.

Gammal mat är tyvärr många äldres tillgång. Tragiskt då just bakterierna i gammal mat inte passar äldre, dessa har sämre immunförsvar. Så dessa äldre skall äta mat som är nytillverkad. De äldre kan beställa mat som körs ut, mot en mindre summa.

Att tänka på vid kylskåpsstädning

Att tänka på vid kylskåpsstädning. Kylskåp skall hålla temperaturer vis +5 gr. Månha håller 8-12 plusgrader för att spara energi. Tragiskt att man då tror att varor skall behålla sin konsistens?

Varor i kylen skall hålla +4-+8 grader.

 

Bevarar ni era varor i frysen skall ni hålla -18-30 grader i frysen. Fryst fisk håller normalt 3 månader i frysen. Fläskkött håller normalt 6-12 månader. Ökar ni kylan så kan fisk hålla 4-6 månader & kött 13-24 månader.

Bakterier gror vid felaktig temperatur

Bakterier gror vid felaktig temperatur. När man handlar så kan det vara av stor vikt, att få in kylvarorna i kylen, frysvarorna i frysen. Detta är viktiga saker för att förhindra smitta.

Bakterier växer när det är gynnsamt. Gynnsamma miljöer för bakterier är då det är temperaturer från +8 till varmare. Skall vi skydda varor så måste vi lära oss detta enkla. Vid vilka temperaturer frodas bakterierna?

Vill ni ha klimatsmart städning anlita oss.